Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Истински характер: Епичните истории за героизъм и оцеляване, променили живота ми

25 март 2016, 12:16 часа • 4236 прочитания

Беър Грилс се завръща ударно на българския книжен пазар с „Истински характер“ – епичните истории за героизъм и оцеляване, вдъхновили го да се превърне в хроничния приключенец, който е днес.

Докато е на експедиция в суровата и негостоприемна Намибийска пустиня, прелита с парамотор над връх Еверест и Ангелския водопад във Венецуела или просто се бори с гладни алигатори и отровни змии, Беър неизменно черпи кураж от завета на своите герои от миналото и настоящето. Сега решеният да отдаде дължимото на пътеводните си звезди британец събира ярките лъчи на несломимия им дух в първия си сборник с разкази, озаглавен „Истински характер“.

Беър се е учил на непримиримост от Луи Замперини, който успява да преживее 47 дни на сал в открито море, препитавайки се единствено с оскъдно рибешко месо, дъждовна вода и кръв от албатроси; възхищава се на волята за живот на Нандо Парадо, който вкусва плътта на загиналите си спътници, за да оцелее в пустошта на Андите; и се прекланя пред смелостта на Робърт Скот, който посреща смъртта с почти божествено спокойствие и смирение, след като осъзнава неизбежната развръзка на обречената си експедиция до Южния полюс.

Кървавата 200-годишна одисея на приключенци, изследователи, шпиони и воини няма да ви остави безразлични. Героичният им пример несъмнено ще ви вдъхне силата и увереността да покажете истински характер при следващия си двубой с неволята – точно като Беър Грилс!

За Беър Грилс екстремните приключения са втора природа – като дете той плава и практикува скално катерене заедно с баща си, в тийнейджърските си години се занимава с парашутизъм и печели черен колан втори дан по Шотокан карате-до, a на 23 години става един от най-младите авантюристи, изкачили Еверест. Служи три години в британските Специални въздушни части като командос, инструктор по оцеляване и медик.

За благотворителните си каузи и дейности в полза на обществото Беър е удостоен с титлите почетен лейтенант на Кралския флот и почетен подполковник на Доброволния резерв на Кралските военноморски сили. Той е и най-младият Главен скаут на Английската асоциация на скаутите, която наброява над 40 милиона скаути по целия свят.

Беър е автор на над 20 книги и водещ на световноизвестната документална поредица за приключения в екстремни условия „Оцеляване на предела“ и наградения с БАФТА реалити експеримент „Островът на 13-те“.

Живее със съпругата си Шара и тримата им сина – Джеси, Мармадюк и Хъкълбери, в холандска лодка в Лондон и на малък отдалечен остров на брега на Уелс.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес