Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Чети с нас" представи книгата "Падение и спасение"

30 януари 2017, 11:13 часа • 3230 прочитания

Писателката Весела Тотева представи последната си книга „Падение и спасение“. Събитието бе част от инициативата на хотел „Маринела“ - „Чети с нас“. На представянето присъстваха журналисти, езиковеди, ученици от училище за деца с увреден слух в столицата и др. Неотлъчно до нея бяха й нейната дъщеря и 9-годишния й син.

Биографичната книга разказва за борбата, на 21-годишната тогава авторка, с наркотиците – пътя до Ада и връщането към нормалния начин на живот.

„Всеки има отделни демони и битки с нещо. Много е трудно в такъв момент да се върнеш към нормалния живот“, заяви Тотева.

Отскоро писателката посвещава голяма част от времето си на това да обикаля различни училища из страната и да споделя личния си опит с учениците. Така, според нея, подрастващите ще се запознаят от първо лице със засегнатия проблем в книгата й и нейното послание.

Тотева споделя, че дъщеря й Валя е нейният източник на вдъхновение, като самата тя е заявила желанието си пред нея да изиграе ролята на майка си във филма. Двете дами приемат книгата като лична кауза, като смятат, че екранизацията е необходима, за да бъде идеята им достъпна до всички.

"Падение и спасение" се превръща не просто в настолно четиво, а в един съвременен гид за нуждаещите се, предупреждение за започващите, шок за онези, които никога не са се докосвали до ужасвяващият свят на наркотиците.

 Автор: Диана Митрева


Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес