Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боговете на вината

15 януари 2014, 11:40 часа • 36428 прочитания

Мики Холър получава есемес: „Обади ми се веднага – 187“ и номерът на член от Калифорнийския наказателен код за убийство веднага привлича вниманието му. Залозите на такива дела са най-големи, но пък от тях адвокатите получават най-тлъсти хонорари, а това означава, че Холър трябва да покаже максимума на способностите си.

Когато научава, че жертвата е негова бивша клиентка, проститутка, която мисли, че е вкарал в правия път, Мики решава да поеме случая. Скоро открива, че тя се е върнала в Лос Анджелис и пак се е захванала с най-древната професия. Оказва се, че Мики изобщо не я е спасил, а я е поставил в смъртна опасност.
Обсебен от призраците на миналото, Мики хвърля всички сили по делото, което може да го отведе към спасението или да го хвърли в бездните на вината.

Благодарение на сложния образ на Мики поредицата за Адвоката с линкълна, става все по-добра с всяка следваща книга.
“Уошингтън Пост”

„Боговете на вината“ е книга на месец декември 2013 г. на „Амазон“. Това, което отличава поредицата за Адвоката с линкълна на Конъли от средностатистическия съдебен трилър, е сложната симпатия, която читателят изпитва към несъвършения му герой Мики Холър... Конъли пише криминалета на ръба на голямата литература и Холър става все по-комплексен герой. Обикаля тъмните кътчета на Лос Анджелис, които напомнят на Китайския квартал... Конъли става все по-добър с всяка следваща книга.
„Амазон Едиториал Ревю“

Хипнотичната стил на Мики Холър кара читателя да се потопи в неговия свят. Докато разказва за приключенията си из коридорите на закона и личния си живот, както и за премеждията си в Града на ангелите, адвокатът, главен герой в популярната поредица на Майкъл Конъли за Адвоката с линкълна е откровен, споделящ, завладяващ и никога не се срамува да разкрие уязвимостта и несигурността си. Без да се впуска в излишна сантименталност, Холър показва меката си страна – два пъти разведен, но с надеждата да срещне нова любов, баща... Истинско удоволствие за редовните му читатели и прекрасно въведение за новите.

„Бостън Глоу“

Конъли е един от най-добрите автори на криминалета, който създава своя литературен свят с един замах и го изпълва с героите си така категорично, че читателят е уверен, че той не измислен, а истински. Майсторството на изграждането на характери и диалози, както и пълният контрол над сюжета правят книгите му неустоими.
„Дейли Мейл“, Великобритания

Конъли е умел и талантлив писател, който майсторски води читателя през драмата, която разгръща пред него. Разкритията, изненадите и шокиращите обрати приковават вниманието и непрекъснато ни държат в напрежение какво ще се случи по-нататък в името на справедливостта.

TheMysterySite.com

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес