Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започва ремонт на ключови места в Благоевград

31 май 2019, 15:43 часа • 1458 прочитания

Традиционната месечна сесия на общинския съвет в Благоевград се състоя отново с нови изненади за гражданите. След като месеци наред благоевградчани сигнализираха чрез социалната мрежа, че ключовата улица на студентите "Дойран" е в недобро състояние и създава опасност за движение, кметът д-р Атанас Камбитов заяви, че започва ремонт:

Не съм забравил за този ангажимент. Остават ни само малко довършителни дейности. Надявам се, че след това, в най-кратки срокове, може би до един месец, улицата ще бъде основно асфалтирана”, каза днес той.

Кв. "Освобождение", където се намира и улицата е предпочитан от десетките студентите в града, заради близостта си до Югозападния университет. Улицата е една от пресечките на скандалното кръстовище, където преди две години загина 19-годишната студентка Фатме. Година по-късно, и след силен обществен натиск, там бяха поставени светофари. Сега идва ред и на нов асфалт.

В квартала само за няколко месеца бяха изградени шест улици, изцяло подменена е и ВиК инсталацията. Изгражда се и подпорна стена, с цел осигуряване на безопасността на хората. Работи се и по още улици в квартала

От общинската администрация обявиха още, че от понеделник (трети юни) започва изплащане на членовете на секционните избирателни комисии. Сумите могат да бъдат получени в сградата на общината.

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес