Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вандали счупиха подземните контейнери в Благоевград

24 юли 2019, 16:52 часа • 3345 прочитания

По-малко от месец след влизането в сила на първите подземни контейнери в Благоевград - те вече са счупени. За неприятната новина съобщиха от администрацията на общината, а виновниците се издирват.

На снимките се вижда, че един от контейнерите, точно до Камерната опера в града, е видимо изкривен, което според общината води до намаляване на ефективността на съоръжението.

Контейнерът ще бъде възстановен в най-ранен срок.

Това не е първият случай на вандализъм в Благоевград. През април тази години вандали счупиха чисто нови пейки край ключов булевард в града. Пейките бяха поставени като част от промяна на цялостната инфраструктура, но жителите и гостите не града не се радваха много дълго на новата придобивка.

Тогава в града все още нямаше изградено видеонаблюдение, което да покаже на отговорните органи кой е отговорен за атаката. Сега,  макар и видеонаблюдението да е факт, остава неясно дали ще бъде търсен виновникът за счупването на контейнерите.

Въвеждането на подземни контейнери беше част от инициативата на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов за по-чист и зелен град. Очаква се постепенно те да навлязат в целия град. Този вид контейнери са стандартна практика в цяла Европа. Намаляват неприятната миризма, събират по-голямо количество отпадъци и и водят до по-доброто рециклиране.

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес