Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Гърмен обвиниха кмета в "лайнян тероризъм"

23 ноември 2016, 08:04 часа • 1000 прочитания

12 деца са болни от "лайняния тероризъм" на Община Гърмен - защото се позволява развитие на незаконно гето. Това заявиха от сдружение "Защита на община Гърмен", които поискаха местен референдум за изготвяне на Подробен устройствен план (ПУП) на Община Гърмен.

Представители на сдружението коментираха пред Нова телевизия, че заради липсата на регулация децата на ромите се къпят в близката река, която е ужасно замърсена и затова вече сред ромите има болести. 12-те деца, за които стана въпрос, са болни от Хепатит А, като очакванията са броят да се увеличи.

От сдружението се заканиха, че ще искат оставката на кмета на Гърмен Минка Капитанова, тъй като според хората тя оставила да се вършат далавера, а дошла пак на власт да оправи проблема с циганското гето в Гърмен.

Сега хората недоволстват, защото пак има незаконно строителство, над село Марчево. Сигнализираме, имаме снимков материла, от Община Гърмен ни искат да напишем адрес, където имало незаконно строителство. Какъв адрес, става въпрос за земя на билото над селото, възмутиха се хората. Те са категорични, че на ромите са предлагани празни къщи в села в цялата община, но ромите не ги искали, защото желаели "да си останат заедно" - в гетото.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес