Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Благоевград започва изграждането на подлез, чакан от 50 години

12 юли 2019, 16:11 часа • 4715 прочитания

Преди близо 50 години се заражда нуждата от подлез в кв. "Грама" в Благоевград. Десетки общински администрации обаче или не коментираха проблема или даваха обещания, че той ще бъде решен. Днес първата стъпка официално е направена.

От администрацията на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов съобщиха, че започва изграждането на подлеза. Официално беше сформирана комисия, която да отвори ценовата оферта.

Изпълнението на дейностите по обекта, ще започне след сключване на договор с ДЗЗД „Грамада строй“.

Изграждането на подлеза решава основният проблем на един от най-големите благоевградски квартали - ежедневно прeз жп прелез преминават много автомобили и пешеходци, което създава предпоставка за пътно произшествие.

Прокарването на подлеза под жп линията ще подобри безопасността, но ще намали трафика от автомобили, който се образува, заради честото пускане и вдигане на бариерата, която обслужва влаковете.

Финансирането на строителството е по проект „Интегриран градски транспорт на Благоевград“, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”, приоритетна ос 1 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Жителите на града приветстваха решението и се надяват всичко да приключи в най-скоро време, за да може проблемът да бъде разрешен.

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес