Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът реши: Методи Байкушев остава кмет на Благоевград

17 юни 2024, 17:58 часа • 895 прочитания

Върховният административен съд е потвърдил, че Методи Байкушев е законно избраният кмет на Община Благоевград.

До решението на Върховния съд се стигна след като бившият кмет на града - Илко Стоянов, оспорва резултатите от изборите.

На първото заседание пред Административен съд - Благоевград Стоянов поиска да бъдат преброени бюлетините от всички изборни секции в общината. Още: Общински съвет - Благоевград даде зелена светлина за дългосрочен общински дълг до 14,5 млн. лв.

В жалбата си той  твърдеше, че има редица грешки при провеждането на местния вот през октомври миналата година.

При проведеното повторно преброяване на част от бюлетините бяха открити бюлетини със спорни гласове, но това не беше сметнато като достатъчно основание за касиране на вота в града, тъй като разликата между двамата кандидати е над 800 гласа. Още: Милиони левове на Община Благоевград ги няма: Говори новият кмет Методи Байкушев

В профила си във Facebook самият Стоянов написа:

"Върховният административен съд е оставил в сила решението на ОИК, с което Байкушев е обявен за кмет на Благоевград. С това приключиха местните избори 2023-2027г. В правовите държави, съдебните решения не се коментират или оспорват, а се изпълняват.  Благодаря на всички за подкрепата! Пожелавам ви да сте здрави и щастливи! Бог да пази Благоевград!"

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес