Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прерязаха лентата на новите социални жилища в Благоевград

15 май 2019, 17:46 часа • 5204 прочитания

Днес в Благоевград тържествено бяха прерязани лентите на новите социални жилища. На събитието присъстваха кметът на града д-р Атанас Камбитов, областният управител Бисер Михайлов, председателят на общинския съвет Радослав Тасков и други представители на общинската и местната власт.

"Това е поредният проект, който е завършен. Миналата седмица направихме „първа копка“ на друг нов проект. От началото на годината до момента сме открили общо шест обекта. Вече са готови и 183 жилища за млади, нуждаещи се семейства. Мисля, че това е показателно за работата на Община Благоевград и каква е социалната ни политика. Отделно в общината има близо 500 жилища, заедно с новите стават 700. Това означава, че Община Благоевград дава възможност на 700 семейства да ползват жилище. На фона на общия брой население на Благоевград, вече покриваме между 2 и 3 % от жителите на града. Има хора, които си позволяват да опорочават всичко, да плашат населението, чухме много неверни неща по отношение на тези, които ще се настаняват тук. За пореден път заявявам, че хора, които не си пращат децата на училище, хора, които получават социални помощи, а не изпълняват задълженията и ангажиментите няма как да ползват общински жилища. Променяме наредбата“ каза кметът Камбитов. Той благодари на изпълнителите, на партньорите от „ВиК“ ЕООД- Благоевград и ЧЕЗ.

Жилищата са на обща стойност от повече от 9 млн. лв. Общият им брой е 183, които ще осигурят подслон и нормални условия на живот чрез изграждане на съвременни социални жилища. Всеки един апартамент е оборудван с всички необходими за живеене мебели и електроуреди: спални,столове,маси, шкафове, дивани, хладилник, вградени фурни и котлони, перални, плазмени телевизори, модерни бани с душ кабини, част от които са изпълнени за хора с двигателни нарушения. Жилищата са оборудвани още с дребен домакински инвентар, включително и посуда.

Комплексът се отоплява на газ, от собствена централа, която също е преминала успешно пробните тестове.

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес