Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията в Благоевград разпита Методи Бачев за обидата към премиера

01 септември 2016, 14:56 часа • 6370 прочитания

Полицията в Благоевград задържа за часове шефа на строителната компания "Агромах" Методи Бачев. Той е привикан за разпит по повод направени вулгарни изказвания, свързани с премиера Бойко Борисов. Това съобщава blagoevgrad-news.com. 

Прокуратурата се самосезира и разпореди проверка по повод обидните твърдения към Борисов, които бяха оповестени в журналистически материал и клип на Информационна агенция „Pirinsko.com“.

Припомняме, че на 19 август в симитлийското село Черниче се проведе традиционен празник, организиран от кукерската група на Николай Аспарухов. В късните часове на празненството един от организаторите - Методи Бачев, взема микрофона и след няколко доста по-леки и останали незабелязани изказвания, се обръща към актъора Краси Радков с думите: „Ей, Краси, искам да ти кажа, че кмета на Симитли е е*aл Бойко Борисов.“.

Пияници не бих коментирал - така Борисов всъщност коментира думите Бачев в интервю пред bTV тази сутрин. Пияниците могат да си говорят каквото си искат, заключи премиерът, тъй като "в България всичко може".

"Агромах" поне доскоро се смяташе за близка до ГЕРБ фирма. В последния скандал около фирмата според прокуратурата чез кухи фирми строителната група е ощетила бюджета с 14 млн. лв. Според държавното обвинение са ползвани буферни дружества и фалшиви документи.

 

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес