Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подписват ударно договори за саниране в Пиринско

24 февруари 2015, 20:31 часа • 17720 прочитания

С пълна пара върви подписването на договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Пиринския край. През изминалата седмица община Благоевград подписа първите 10 договора, включени в тристранно споразумение между общината, областна управа и Българска банка за развитие. До дни ще бъдат реализирани още девет, предаде Стандарт нюз.

Общинското ръководство апелира към гражданите, които имат готови заявления за интерес и финансова помощ, да ги подават в деловодството на кметството, за да може да се премине към следващи действия. „До този момент по списък имаме регистрирани 74 сдружения и са постъпили още 11 заявления за регистрация", каза зам.-кметът по строителството и сигурността в община Благоевград Антоанета Робева.

Общински експерти продължават да разясняват на гражданите стъпките за регистриране на сдружение и са на разположение за въпроси при попълването на документи.

Община Гоце Делчев сключи два договора с регистрирани Сдружения във вторник. Предстои те да бъдат обработени в областната управа в Благоевград, а при одобрение ще бъде сключен тристранен договор между общината, областния управител и Българската банка за развитие, с който на практика ще се даде старт на процедурата по саниране на сградата.

От началото на кампанията екипът в общината е посетил 10 събрания на живеещите в блоковете, които отговарят на условията.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес