Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обявиха местата на новите параклиси в Благоевград

16 октомври 2018, 10:54 часа • 2927 прочитания

След като на последната си пресконференция кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов обяви, че съвсем скоро в града ще има нови параклиси, техните местав вече са ясни.

Камбитов заедно с  председателят на Църковното настоятелство отец Андон Шавулев съобщиха локациите, където благоевградчани могат да очакват новите църковни места. Едно от тях е на водещо място,а именно градинката до НАП, където има и детска площадка. Локацията е предпочитана от много майки и се предлопага, че параклисът ще бъде много посещаван.

С оглед максимално улеснение на жителите, малки храмове ще има, както в централна градска част, така и по кварталите. 
"Параклиси ще има още в квартал "Еленово", близо до магазин „Валан“, при пазара в ж.к. "Запад", както и в близост до паметника на Васил Левски в града. Намерението на кмета д-р Атанас Камбитов е малките храмове да бъдат позиционирани на определените места до края на годината. За целта ще бъдат използвани готови конструкции, които са изографисани предварително."- съобщиха от Общината. 

Според кмета на града, това ще стимулира всички хора да "запалят по една свещичка", без да се налага да пътуват до двете църкви в града. 

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес