Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов проект ще озеленява Благоевград

29 март 2019, 15:20 часа • 722 прочитания

Днешната сесия на общинския съвет в Благоевград отдели най-много време на въпроси, свързани с озеленяване в града. Както Actualno.com вече съобщи, преди дни почти целия град беше реновиран с ново озеленяване в различни части на града. Маргаритки, петунии и теменужки красят центъра на Благоевград, градската градина, теренът около река "Бистрица" и други топ локации на общината, които радват жителите и гостите. Планът на д-р Атанас Камбитов обаче е свързан с още по-масово озеленяване.

На общинския съвет стана ясно, че общината възлага проект за цялостно озеленяване, което ще обхване още ключови точки.

„Знаете, че средствата за озеленяване и поддържане на зелената система за 2019 година са завишени в пъти, в сравнение с минали години. Средствата за измиване на улици също са значително повече. В момента се изпълнява проект по Трансгранично-сътрудничество за изграждане на 5 сондажни кладенеца, за напояване на зелените площи. Навсякъде в града поставяме и цветна украса“ - коментира Камбитов.

Общинските съветници с радост приветстваха новината за по-мащабното озеленяване, което според тях би решило, отчасти и проблема с мръсния въздух в града. Припомняме, че Благоевград беше сред градовете, които през зимата имаха завишени нива на фини прахови частици. Кметът Камбитов обаче успокои, че са нивата са в форма и се работи по изграждане на повече мерки в борбата с мръсния въздух.

Сесията продължи с обсъждане на въпроси, свързани с битовите отпадъци и водоснабдяването.

 

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес