Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Магазините в Брезник се запасяват превантивно с повече продукти за зимата

02 декември 2015, 15:42 часа • 3622 прочитания

Магазини се запасяват със захар и олио за зимата. Бакалиите трябва да разполагат с необходимия минимум от запаси на стоки от първа необходимост.

В списъка влизат още сол, брашно, ориз, макаронени изделия и други хранителни продукти, за да може, ако се наложи, населението да издържи евентуална снежна блокада. Мярката е превантивна и е разпоредена от кмета на Брезник Васил Узунов, предава Радио Благоевград.

Градоначалникът е наредил особено внимание да се обърне на отдалечените и трудно достъпни села в общината и е задължил кметовете и кметските наместници да проверят и докладват за осигуреността на магазинните мрежи със стоки от първа необходимост в срок не по-късно от 10 декември.

Управниците по места са задължени и ежедневно да подават точна информация на дежурния по Общински съвет за сигурност за състоянието на пътната мрежа, както и създадат организация за своевременното почистване на прилежащите тротоарни площи около обслужващи обекти.

На сайта на общината вече е качена информация, свързана с почистване на пътищата през започващия зимен сезон. Посочено е кой отговаря за различните класове пътища, както и телефоните за контакти.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес