Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Консултативният съвет в Благоевград разкритикува кмета на тема локдаун

20 ноември 2020, 07:39 часа • 8476 прочитания

Мотивът да предложим пълно затваряне е защото Благоевград е на първо място в класациите по зараза. Това заяви д-р Павлин Янкулски, председател на Консултативния съвет относно коронавируса в Благоевград.

Д-р Светлозар Балабанов каза пред БНТ, че не е сигурен дали затварянето следва да е за три седмици, но поиска да има качествена дискусия. От ГЕРБ обаче се противопоставят на локдаун, за да няма икономическа разруха. Предложихме и други мерки – например център за кръвна плазма, триажен кабинет, които може би са закъснели, казаха от партията по адрес на кмета Румен Томов, който се води независим кандидат и с който стана скандал – той беше свален от поста си от съда.

Кметът отново подвежда гражданите на Благоевград. Създали сме Консултативен съвет, който да е в помощ на общината. Навсякъде има включени представители на такива съвети към общинските власти, само в Благоевград няма. Това заяви д-р Янкулски.

Кметът подвежда, че ние сме решили – ние само правим предложение, подчерта Янкулски. И попита какъв Кризисен щаб се свиква, като ще се прави заседание чак в сряда (25 ноември), т.е. след седмица. То трябваше да е днес, 20 ноември, но беше отложено.

От съвета предупредиха, че има запълване на почти 80-90% на болничните легла с коронавирус. "Имаме нужда от спешна пауза", е призивът, защото има и много болни медици.

Още: "Поискаха пълна блокада на Благоевград за три седмици"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес