Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Симитли: Не съм спал с Бойко Борисов, не ме занимавайте

30 август 2016, 16:51 часа • 110580 прочитания

Кметът на Симитли Апостол Апостолов категорично отрече твърденията на шефа на "Агромах" Методи Бачев, че е правил секс с премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че по-рано днес, 30 август, се появи скандално видео, на което Бачев, видимо под въздействието на алкохол, обявява, че "кметът на Симитли Апостолов е е*ал премиера Бойко Борисов".

"Не ме занимавайте с глупости, не съм спал с премиера, приятна вечер", заяви категорично Апостолов пред Actualno.com.

Припомняме, че в последния скандал около фирмата според прокуратурата чез кухи фирми строителната група "Агромах" е ощетила бюджета с 14 млн. лв. Според държавното обвинение са ползвани буферни дружества и фалшиви документи. Според представител на благоевградската компания "обвиненията на прокуратурата са незащитени и недоказани".

Actualno.com представи и друг случай на база твърденията на бившия временен председател на СДС Борис Марков. Накрaтко случаят е следният – според Марков, „Агромах” създава нарочно друга фирма с подобно име – „Агромах Холидей”, която в момента е в процедура по ликвидация. „Агромах Холидей” обаче е била използвана, за да се вземат малко над 3,8 млн. лева, платени по обществена поръчка за строителни дейности по отсечката Кърджали – Подкова. Фирмата е получила парите, след като първият получател и страна по договора за строежа – „Инфраструктурна компания”, е участвала в цесия и е прехвърлила вземането си от АПИ на фирма „Индустриални инвестиции”. „Индустриални инвестиции” на свой ред прехвърля вземането на „Агромах Холидей”, чийто собственик е „Агромах”. Така плащането минава през три фирми, а „Агромах Холидей” не го отчита във финансовия си отчет и след около месец фирмата ще бъде ликвидирана, а следите от парите ще изчезнат, твърди Борис Марков. Той определи цялата схема и „Агромах” като случай на фирма-касичка.

Преди време фирмата на Бачев се замеси в друг трагичен случай, при който служителят на "Агромах" Николай Чивиев беше убит с камък при спор с Емил Първанов - Ембака, който влязъл с автомобила си в затворена отсечка на АМ "Струма" по време на строежа на магистралата.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес