Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Благоевград неглижира искания за обезопасяване на опасно кръстовище*

13 декември 2017, 08:04 часа • 1944 прочитания

За обезопасяване има необходимата хоризонтална пътна маркировка, осветление. Кръгово кръстовище технически не е възможно да бъде изградено, може би да помислим за изграждане на светофарна уредба, но това би довело до задръстване. Това заяви кметът на Благоевград Атанас Камбитов във връзка с мащабни протести заради прегазено на пешеходна пътека 19-годишно момиче на опасно кръстовище.

Аргументите на кмета предизвикаха недоволството на събралите се и тази сутрин протестиращи. На въпрос на Нова телевизия не може ли да има поставени „легнали полицаи”, отговорът на началника на КАТ в Благоевград Данаил Стоицов не даде категоричен отговор, като само каза, че досега анализите не сочат такава необходимост.

Вчерашният инцидент не е станал заради превишена скорост – трябва да спазваме правилата на движение. Това означава, че няма дисциплина на пътя, добави Камбитов, който намекна, че вина имат и пешеходците.

Думите на градоначалника предизвикаха блокада на сградата на общината, където на Камбитов му се наложи да дава обяснения. В крайна сметка той обеща да бъде поставена т.нар. шумяща маркировка на кръстовището.

* (Информацията е актуализирана)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес