Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Белица вдига заплатата на общинските служители, които се ваксинират срещу коронавируса

29 ноември 2021, 15:42 часа • 1606 прочитания

20% увеличение на заплатите на служителите в общината в Белица, ако се ваксинират срещу коронавирус - това обяви кметът на Белица Радослав Ревански в профила си във Фейсбук.

Ревански, който вече е ваксиниран и с трета доза (бустер), апелира за масова ваксинация във връзка с епидемичната обстановка в страната и предизвикателството, което ни отправя новия щам.

"За да запазим икономиката и обществото ни, е крайно необходимо да проявим гражданския си дълг и да се ваксинираме. Ковид-19 се оказа по-продължително и сериозно предизвикателство, отколкото очаквахме. Пандемията остави своя отпечатък върху ежедневието ни. Призовавам всички да се ваксинират срещу COVID-19, за да бъдат избегнати всевъзможни опасности, които водят до смърт. Тези служители, които го направят, ще бъдат възнаградени с 20% увеличение на заплатите. Доверете ми се", написа в профила си във Фейсбук Ревански.

По думите му, ще има 10% увеличение на заплатата за всички служители, но за ваксинираните и за тези, които ще се ваксинират в следващите 10 дни - 20% по-висока заплата. Това щяло да важи със задна дата, от 1 януари.

Още: Омикрон и ваксините - колко ефективни са срещу него?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес