Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Година след смъртта на студентка в Благоевград, общината сложи светофар на лобното й място

14 ноември 2018, 19:18 часа • 3860 прочитания

Усилена дейност течеше днес на благоевградското кръстовище на улиците „Славянска” и „Дойран”. Страховитото кръстовище от години смущава съня на благоевградчани с честите си катастрофи, опасността от пресичане и един смъртен случай, ужасил града за месеци наред.

Преди една година студентката Фатме губи живота си на оживеното кръстовище, след като товарен автомобил я помита. Съдът не доказа вината на шофьора, но случаят предизвика вълна от негативни реакции против общинската администрация.

След инцидента общината обеща редица мерки: светофар, постоянен полицейски конрол и промяна на пътната настилка. Засега успяха да изпълнят само едното от условията: пътната настилка.

Тази сряда обаче започна работата по изграждането на светофарна уредбаа. Работниците се появиха на улицата малко преди обяд, за да монтират началната част на уредбата. Очаква се цялата инсталация да заработи до един месец.

„С монтирането на светлинната уредба ще бъде регулирано движението на моторни-превозни средства и ще бъде улеснено преминаването на пешеходци по една от най-натоварените артерии в града”, коментираха от общинската администрация.

Бдителни граждани обаче веднага коментираха, че отсечката въобще не е контролирана от органите на реда, както беше обещано.

„Аз съм шофьор и колоездач и желая да споделя, че улицата в посока от поликлиниката към болницата всяка вечер се използва за гонки на коли и мотори. Не смятам, че това е мястото”, коментира мъж от Благоевград.

Живеещи в квартала коментираха пред Actualno.com, че чакат с нетърпение светофара. Те ставали често свидетели на леки катастрофи, или неправилно изпреварване, затова новото подобрение със сигурност ще облекчи ежедневието им.

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес