Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Глутница бездомни кучета нападна мъж в центъра на Благоевград

15 февруари 2023, 09:39 часа • 2600 прочитания

Бездомни кучета нападнаха и ухапаха млад мъж в центъра на Благоевград. Потърпевшият е актьорът Иван Тодоров, който е трябвало да се изправи в неравна битка срещу 6 животни. Мъжът е успял е да се спаси, но в крайна сметка едно от тях го захапало по седалището.

„След като откарах дъщеря ми на детска градина се прибирах по главната в Благоевград и спрях да видя дали магазинчето за цветя е отворено, тъй като беше празник. Докато се оглеждах чух лай. Видях куче, което тича към мен от близката градинка. След неги тичаха още пет животни. Кучетата ме обградиха и започна едно зверско хапене и лаене. Реших, че трябва ада се боря за живота си”, разказа Тодоров в ефира на Нова телевизия. Той е категоричен, че с нищо не е предизвикал агресията на животните.

Пострадалият се спасил в съдебната сграда, където има охрана. Междувременно обаче паднал, охлузил се и получил още рани. Тодоров разказа, че в един момент си помислил, че ще бъде разкъсан.

“Не е проблемът, че още един човек е нахапан, в града обаче има страшно много случаи в различните райони, хора от всякаква възраст са пострадали, но всички си траят”, коментира пострадалият.

Представител на общината в Благоевград обясни, че причината за проблема е, че местната власт няма правомощия да се справя по-радикално с популацията на бездомни животни. В големите градове има и “туристи” - животни, които се довеждат и пускат от по-малките населени места. Съпругата на пострадалия обаче уточни, че хората настояват да хуманно решаване на проблема, без да се избиват кучетата. От началото на годината има 62 случая на нападения на кучета срещу хора в Благоевград.

ОЩЕ: Бездомни кучета нападнаха дете в град Баня

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес