Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четирима души загинаха заради алкохол в Якоруда

28 декември 2015, 07:37 часа • 5961 прочитания

Още трима души са приети през нощта срещу понеделник със симптоми на отравяне от метилов алкохол в реанимацията на МБАЛ-Благоевград. От двете компании в Якоруда, които станаха жертва на употреба на алкохол, починаха четирима, а петима са настанени в реанимацията, предаде БГНЕС.

Общо четирима души починаха след ритуално клане на прасе, наричано в региона "свинска сватба", в събота в град Якоруда. Смъртта застигна Вайдин Мисанков, на 38 г., който припадна пред спешния център в Якоруда. 30 минути след полунощ в МБАЛ-Разлог в състояние на кома е приет 30-годишният Салих Муртев, който почина малко по-късно. По обяд в неделя почина Симеон Гаджев, а към 21 часа и 39-годишният Мустафа Юсеинов. По информация на близките, в злополучната "свинска сватба" са участвали последният починал - Мустафа и двамата, приети в неделя вечерта в МБАЛ-Благоевград.

Първи, в 22:10 часа, в Благоевград бе приет Иван Неделчев, на 35 години, а 20 минути по-късно и 33-годишният Николай Михайлов. Иван Неделчев е в по-тежко състояние, интубиран е. Николай, който бе контактен, каза, че заклали прасето и пили ракия, донесена от един от участниците в злополучната компания. Близките на двамата, пристигнали пред реанимацията от Якоруда, обясниха, че и двамата не пият много, изпили не повече от "стотина грама". Те са категорични, че отравянето е от алкохола, за който са мислили, че е ракия.

Никой от близките на първите трима починали не е знаел, че са пили ракия. Едва след това става ясно, че Вайдин и Салих са пили заедно, но не е ясно дали са били на "свинската сватба" в ромската махала на Якоруда.

В МБАЛ-Разлог има още един мъж със симптоми на алкохолно отравяне - това е Николай Неделчев, но той засега остава там на лечение.

Към полунощ телата на четиримата починали бяха транспортирани в Благоевград за съдебно-медицинска експретиза.

Полицията пое случая с мистериозното отравяне в Якоруда, засега работната версия е отравяне с метилов алкохол. А смъртта на първите трима показва, че вероятно някъде в градчето се продава опасен алкохол.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес