Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благоевград в трепетно очакване на джаз фестивал

19 март 2019, 06:55 часа • 1222 прочитания

Броени дни остават до едно от най-чаканите събитие в Благоевград - фестивалът Blagoevgrad Blues&Jazz. Петото издание на събитието стартира на 28 март, като музикалните вечери продължава до 30-ти март. Тази година програмата на събитието е изключително интересна и натоварена.

За първи път от своето създаване до сега, фестивалът ще включва класическа вечер, а същността му - блус и джаз, ще бъдат през останалите две вечери. Класическата вечер ще бъде със специалното участие на Камерна опера - Благоевград, където ще бъде и гост солистът Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович.

Блус вечерта, ще срещне любителите на стила с Васко Кръпката и "Подуене Блус бенд", който ще отбележат в Благоевград 30-годишният си юбилей на сцена.

Очакват се още Хилда Казасян, в дует с Христо Йоцов и Биг Бенд-Благоевград, които ще закрият уникалния фестивал.

Музикалният фестивал е първият в страната, който обединява два стила - блус и джас. Стартира през 2015 година, като до сега е посетен от хиляди фенове на музиката и гости на града. Традиционно се провежда в началото на пролетта с музика от световно ниво и ненадминато шоу. Сред гостите от предходните години са носителят на "Грами" Sugar Blue САЩ, Влатко Стефановски от Македония и джас-легендата Йълдъз Ибрахимова.

Билетите и картите за тазгодишния фестивал вече са налични на касите на градския театър, като могат да бъдат закупени и непосредствено преди концертите.

Снимка: Архив

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес