Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звезда на ЦСКА пред завръщане в националния отбор

16 октомври 2023, 13:44 часа • 1827 прочитания

Един от основните футболисти на ЦСКА през последния месец е пред завръщане в националния отбор на родината си. Става въпрос за нападателя Майкъл Естрада.

Еквадорецът пристигна на стадион „Българска армия“ през лятото, но в началото имаше доста трудности с адаптацията и пробиването в титулярния състав. 27-годишният нападател се представя отлично в последните седмици и е хванал около на националния селекционер на Еквадор – Феликс Санчес.

Майкъл Естрада впечатлява с представянето си

Майкъл Естрада реализира три попадения и направи една асистенция в последните си три официални мача за ЦСКА. Снажният нападател се отчете и с голово подаване при разгромната победа на „червените“ с 5:1 над Литекс в контрола. Феликс Санчес е останал много доволен от представянето на офанзивния футболист и обмисля да го повика в националния отбор на Еквадор.

Майкъл Естрада Кристиан Димитров

Естрада се завръща в тима през ноември

Според местното издание „Ole“ селекционерът на „Ел Три“ възнамерява да прати повиквателна на Естрада за световните квалификации срещу Венецуела и Чили. Двубоите са през ноември. Нападателят на ЦСКА има общо 40 мача за родината си, в които е реализирал осем попадения. За последно той бе повикан в представителния тим на Еквадор през март тази година за контролата срещу Австралия.

Вчера треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро разкри, че има 100% свобода в тима, но трансферите не зависят от него.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес