Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Златомир Загорчич напусна Славия

04 май 2023, 12:25 часа • 2700 прочитания

Златомир Загорчич напусна Славия. Сръбският специалист е пожелал договорът му да бъде прекратен преждевременно. Новината бе съобщена официално от клуба. Ръководството на „белите“ се е съобразило с искането на треньора, като контрактът ще бъде прекратен по взаимно съгласие.

Вчера ръководството на Славия привика Заги на среща, на която трябваше да бъде обсъдено състоянието на отбора преди навлизането в плейофната фаза на родния шампионат. Причината за сбирката бе слабото представяне на отбора в последните мачове.

Благодарим ти за всичко, Заги 👏🏻🤍

Posted by Slavia Sofia on Thursday, May 4, 2023

Още тогава се заговори, че има сериозна вероятност сръбският специалист да напусне клуба. В крайна сметка Загорчич е пожелал да напусне, като изтъкнал лични причини за решението си.

Златомир Загорчич застана начело на Славия в средата на април 2021 година. Това бе негов втори период на стадион „Александър Шаламанов“. Преди това той води тима между 2017-та и 2020-та. Под негово ръководство отборът спечели Купата на България през май 2018 година. Много вероятно е начело на „белите“ до края на сезона да бъде един от помощниците на сърбина – Мартин Кушев.

В последния си мач Славия стигна до равенство срещу Локомотив Пловдив.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес