Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради песни и танци: БФС глоби Ботев Враца с 10 000 лв.

03 юни 2024, 17:10 часа • 3155 прочитания

Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз (БФС) обяви своите наказания след изиграването на баража за място в efbet Лига между Ботев Враца и Марек Дупница. "Зелените лъвове" отнесоха солидна глоба от 12 300 лева, като 10 000 лева са за "нерегламентирано използване на озвучителна система".

Санкцията е наложена на основание чл.37, ал.1, т. 25, ал.1 от Дисциплинарния правилник за сезон 2023-2024, според който при неспазване на чл.28 ал.22 и ал.23 от Наредбата за първенствата и турнирите на отбора домакин му се налага имуществото наказание именно от 10 000 лв.

ОЩЕ: "Оскъдни доказателства": Отложиха решението за наказанието на ЦСКА (ВИДЕО)

Кои правила на БФС бяха нарушени от Ботев Враца?

Чл.28 ал.22 от Наредбата за първенствата и турнирите гласи: "а)Озвучителната система на стадиона преди, по време и след приключване на футболната среща може да бъде използвана само и единствено за поискани от длъжностните лица на срещата или от местните власти съобщения, както и за съобщения, свързани с провеждането на срещата – обявяване на голмайстори, смени, официална посещаемост или допълнително време, назначено от съдията."

ВАР-ът на Actualno

б) "В случай, че има озвучителна система, използвана от привържениците на футболен клуб, същата задължително се инсталира в сектора  на привържениците, като високоговорителите са обърнати към съответния сектор. Системата не може да заглушава озвучителната система на стадиона, а се ползва за озвучаване само на сектора в който е монтирана. Система, увеличаваща звука или озвучителна система, се използва единствено за подкрепа на отбора. В случай, че се използват предварително направени записи, нецензурни квалификации, нанасят се обиди на длъжностни, служебни лица, противникова публика и се прокламират политически расистки и други несъвместими със спортния морал ценности, ФК носи отговорност съобразно чл. 37 от Дисциплинарния правилник на БФС."

ОЩЕ: Делегатът на БФС е ударен: Разкриха минималното наказание на ЦСКА

Празненствата на Ботев Враца костваха 10 000 лв.

Единственият момент, в който някое от гореспоменатите правила бе нарушено, може да бъде след двубоя, когато по озвучителната уредба зазвучаха песни, с които врачани празнуваха оставането си в елита. По всяка вероятност това е причината за наложената санкция, която подлежи на обжалване.

Останалите 2 300 лв. от Ботев ще заплатят за нерегламентирано влизане на публиката и за използване на димки. Марек пък се размина с 2000 лв. за използване на лазерни устройства за заслепяване на състезатели от публиката и обидни и нецензурни скандирания.

ОЩЕ: Кметът на Враца не спести нищо: ТВ правата са смешни и илюзорни! Нужна е промяна (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес