Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започва се! Десетки камиони влязоха на "Армията" (ВИДЕО+СНИМКИ)

27 септември 2024, 10:04 часа • 494 прочитания

27 септември е още една ключова дата около стадион "Българска армия"! Днес "червените" дават началото на строежа на новия стадион на ЦСКА, като в социалните мрежи се появиха кадри на десетки камиони в района на стадиона, които се готвят да започнат работа.

Започва строежът на новия стадион на ЦСКА

Още късно снощи (26 септември) пред "Армията" се изви опашка от камиони, чакащи да се позиционират на стадиона за стартиране на строежа. Припомняме, че старият стадион вече е разрушен и вече има готовност за стартиране на построяването на новото съоръжение.

"Вчера вечерта стартирахме втора фаза от реконструкцията на ст. „Българска армия“. За да не причиним дискомфорт на посетителите на Борисовата градина, техниката влезе на стадиона след 20:00 ч. Днес стартират изкопните дейности и започва така чаканата същинска фаза от модернизацията на нашия дом", написаха от ЦСКА.

"Тази сутрин теренът беше посетен от изпълнителния директор на ЦСКА Радослав Златков, представителите на „Спортни имоти Българска армия“ Ангел Борисов и Георги Банов, както и от директорите на клуба Филип Филипов, Стоян Орманджиев и Михаил Александров."

"Бихме искали да обърнем специално внимание на факта, че движението на техническите средства в парка по време на целия процес ще се извършва, като се спазват най-високите екологични норми", допълват от "Армията".

Стадион "Българска армия" - готов след 18 месеца

Очаква се стадионът на ЦСКА да бъде завършен до 18 месеца - през пролетта на 2026 година. Ако всичко премине по план със строежа, то ЦСКА със сигурност ще може да започне сезон 2026/2027 на новия стадион, който ще може да приема и мачове от евротурнирите.

Техническият директор на ЦСКА Михаил Александров вече увери, че необходимите средства за "Армията" са подсигурени и строежът ще започне.

Понеделник Газ!

Публикувахте от Обединени спортни клубове ЦСКА в Четвъртък, 26 септември 2024 г.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес