Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Замразяват строежа на „Колежа“

02 март 2023, 17:41 часа • 1513 прочитания

Строежът на стадиона на Ботев Пловдив - „Христо Ботев“, ще бъде замразен. Това съобщиха колегите от „Dsport“. Според информациите шефът на фирмата, която отговаря за строителните работи Илиян Филипов е пуснал официално писмо с искане за Акт 10 за спиране на работата. Причината е, че все още няма осигурено финансиране за следващия етап от строителството.

Както е известно в последните седмици има сериозни проблеми около строежа на „Колежа“. Първоначално се оказа, че отделените средства не стигат и поради тази причина Община Пловдив гласува още пари да бъдат осигурени за завършване на проекта. Днес пък стана ясно, че възлагателното писмо за усвояване на отпуснатите 5,3 милиона лева за довършване на работата ще трябва да изчака до понеделник.

„Кметът ми се обади след заседанието на комисията, която трябваше да вземе решението за изготвяне на възлагателно писмо и поиска да отида при него, за да преценим какво да правим. Единственият вариант е да пусна акт 10, както се изисква по закон, длъжен съм да го направя“, обясни Илиян Филипов.

Днес пък стана ясно, че ръководството на Ботев вече е намерило заместник на Тодор Неделев

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес