Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За Чико: Българските национали даряват от билети за изграждането на паметник на легендата

27 септември 2024, 14:44 часа • 284 прочитания

Българският национален отбор по футбол ще подкрепи изграждането на паметник на легендарния Динко Дерменджиев-Чико в родния му град Пловдив. По 1 лев от всеки продаден билет за предстоящия мач на "лъвовете" в Лигата на нациите ще бъде дарен в подкрепа на благородната кауза. Срещата ще се изиграе на 12 октомври от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

БФС подкрепя изграждането на паметник на Чико

Това е част от дългосрочната социална стратегия на Българския футболен съюз (БФС). Финансовата подкрепа за изграждането на паметник е само първа стъпка от плана, като в бъдеще БФС цели да се създаде собствена благотворителна фондация. Очаква се съвсем скоро тя да започне да функционира, като ще подкрепя различни каузи и проекти, свързани с футбола.

Динко Дерменджиев

Динко Дерменджиев изигра 57 мача с тениската на Ботев Пловдив, в които се разписа на 19 пъти. Той е част от националния ни отбор на три световни първенства - през 1962 г. в Чили, през 1966 г. в Англия и през 1970 г. в Мексико. Легендарният нападател на "канарчетата" напусна този свят на 1 май 2019 г., но завинаги остава една от най-важните фигури в българския футбол.

Преди дни младежките национали на България пък дариха премиите си за благородна кауза.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес