Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втора среща: Изпълкомът на БФС се събира да насрочи дата за Конгреса

05 декември 2023, 11:32 часа • 516 прочитания

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз ще проведе извънредно заседание в сряда, 6 декември, от 13:00 часа. Спортната новина бе съобщена на официалния сайт на БФС. На заседанието трябва де се насрочи дата за провеждане на извънреден Конгрес през 2024-а.

Изпълкомът на БФС насрочва дата за извънреден Конгрес

Припомняме, че през миналата седмица Борислав Михайлов събра Изпълкома на БФС, за да депозира оставката си. Тя ще бъде гласувана от делегатите на следващ Конгрес. Дотогава той ще бъде президент в оставка, а неговите функции ще се изпълняват от Михаил Касабов.

Борислав Михайлов

Кога ще бъде Конгресът на БФС?

По-рано се появиха информации, че Михайлов е издал пълномощно на Касабов за президентския пост, вместо да се чака вписването му в Търговския регистър, за да не се бави процеса по насрочването на нов Конгрес. Предполага се, че датата за Конгреса ще бъде 15 март, но това ще се потвърди в сряда след заседанието.

Преди седмица заседанието на Изпълкома се проведе при засилени мерки за сигурност, като пред сградата на БФС в Бояна бяха позиционирани органи на реда, както и водни оръдия. Мерките са заради евентуални нови протести срещу БФС и Борислав Михайлов.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Защо толкова време Боби Михайлов отказваше да пусне кокала?

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес