Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вратар на Локомотив Пловдив сложи край на кариерата си, остава в клуба на нов пост

20 юни 2023, 17:47 часа • 2301 прочитания

Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов сложи край на активната си кариера като футболист. Това съобщи официално ръководството на „смърфовете“. 37-годишният страж се отказва от футбола, но ще остане на работа в клуба.

Какъв пост ще заеме в клуба?

Ръководството на пловдивчани разкри, че Пиргов ще бъде координатор между първия отбор и детско-юношеската школа на клуба. Функциите на вече бившия страж обаче няма да се ограничат само дотам. Той също така ще отговаря за методиката и развитието на вратарските кадри в академията на „смърфовете“.

Posted by Lokomotiv Plovdiv on Tuesday, June 20, 2023

Илко Пиргов пристигна в Локомотив Пловдив през лятото на 2016 година. До момента той изигра точно 99 мача за тима във всички турнири. Със „смърфовете“ стражът спечели два пъти Купата на България, а един път триумфира със Суперкупата на страната. В кариерата си той е защитавал цветовете на Пирин Благоевград, ЦСКА, румънския Отопени, Черно море, Литекс и Берое.

Легенда с главно „Л“

„Вратарят ще остане завинаги с легендарен статут в Локомотив (Пловдив)! Освен с изявите си на терена, Илко Пиргов постоянно демонстрираше (и ще продължава да демонстрира) и социална отговорност към хора със специални потребности и хора в затруднено положение! Легенда с главно “Л” и Човек с главно “Ч”! “Имаш Илко, имаш всичко!” Завинаги ще бъдеш един от нас! Благодарим ти за незабравимите мигове на терена, легендо!“, написаха от Локомотив Пловдив.

Онзи ден пък крило на Локомотив Пловдив спечели състезание от Световната купа по конен спорт.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес