Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Входираха жалба за България - Унгария: Мачът може и да не е в Пловдив?

07 ноември 2023, 20:05 часа • 13272 прочитания

Адвокатът по спортно право Георги Градев обжалва решението на УЕФА и БФС да променят мястото на двубоя България - Унгария и да го затворят за публика. Юристът е входирал жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана и очаква решение до 13 ноември - три дни преди въпросния мач.

Годен ли е "Колежа" за провеждане на мача България - Унгария?

Припомняме, че тази седмица БФС обяви, че мачът между България и Унгария се мести на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, като ще се играе при закрити врата. Причината е готвеният протест срещу БФС, който според футболната централа ще доведе до "масови безредици".

Георги Градев и Димитър Бербатов

Стадион "Христо Ботев" все още няма лиценз от УЕФА

Градев написа във Фейсбук, че стадион "Христо Ботев" все още не е поставил осветление зад вратите, което е изискване на УЕФА. Стадионът все още няма лиценз за международни мачове, като адвокатът пита как тогава ще се играе мач там след по-малко от 10 дни.

Ето какво написа Георги Градев във Фейсбук:

"Обжалвахме решението на УЕФА да промени мястото на мача България - Унгария и да се играе при закрити врата в Спортния арбитражен съд в Лозана.

Поискахме ускорена процедура и решение до 13.11.2023 г.

Според запознати стадион Христо Ботев е получил предписания от УЕФА относно осветлението (не е поставено осветлението зад вратите все още) и не е лицензиран от УЕФА за официален международен мач. Как ще се играе на него тогава?"

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: А бе, къде е Боби?

BREAKING: Обжалвахме решението на УЕФА да промени мястото на мача България - Унгария и да се играе при закрити врата в...

Публикувахте от Georgi Gradev в Вторник, 7 ноември 2023 г.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес