Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов се изцепи - нарече Македония "провинция на България"

08 февруари 2023, 13:39 часа • 3271 прочитания

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира актуални теми около българския футбол преди подновяването на сезона в Първа лига. Той засегна проблема със стадионите в страната, които в голямата си част са под всякаква критика и не отговарят на европейските стандарти.

Стефанов направи сравнение със Северна Македония, където имат стадион "за чудо и приказ". Той визира националния стадион в Скопие, който е изключително модерен. По-любопитен обаче се оказа коментарът на Стефанов за Северна Македония, определяйки страната за "провинция на България".

"Срам ме е, че една провинция на България - Македония, има стадион за чудо и приказ, а ние българите тук се чудим какъв претекст да измислим, че го няма този стадион. Трябва един човек с панталони да застане и да каже, че започва да се строи, стига документите да са изрядни. Цялата спортна общественост ще го боготвори. Преди да дойдат на власт всичко обещават, като дойдат - забравят", каза Стефанов на пресконференция в "Пресклуб България".

Венцеслав Стефанов

Стефанов даде пример и с Унгария, като за пореден път призова България да се управлява от "управленец като Орбан". "На България трябва управленец като Орбан. Знаете ли колко спортни съоръжение е построил той в Унгария. Те даже нямат море. Откъде Унгария има повече пари от България? Някой да ми обясни. Нефт ли имат, злато ли имат? Нищо нямат, и море нямат."

"Трябва да потърсим сметка защо го няма това нещо - един стадион, едно отопление на стадионите, в училищата да има повече време спорт. На "Славия" направихме ремонт на залите за баскетбол и волейбол, иначе нямаше къде да отидат да тренират децата. Срам е, че държавата нехае по тези въпроси", коментира Венци Стефанов.

На пресконференцията Стефанов "захапа" и Левски и дълговете към държавата (подробности четете в линка)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес