Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов: Само ограничен човек може да иска намаляване на отборите в Първа лига

11 май 2024, 16:05 часа • 1405 прочитания

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов направи интересно изказване по повод предложението на водещите отбори у нас да бъде намален броят на тимовете в Първа лига. Според боса на „белите“ подобно предложение може да бъде направено само от „органичен човек“, тъй като по този начин някои от големите футболни центрове в България ще останат без свои представители в елита.

Стефанов също така заяви, че новоизбраният президент на Българския футболен съюз Георги Иванов трябва „да удари по масата“, ако иска да промени нещо, тъй като „той още е много добър“. Шефът на Славия говори пред колегите от „Спортал“ и коментира и темата с броя на чужденците у нас, както и техните месечни възнаграждения.

„Чики-рики! Палома“

ЦСКА Левски Вендерсон Цунами Улаус Скаршем Марин Петков

„Това може да го иска само един ограничен човек! Защо? Десет отбора. От тези десет отбора, шест ще са от София. Нали можете да смятате? Шест от София и четири някъде от провинцията - два пловдивски отбора, станаха осем. Два варненски отбора, а Лудогорец? Ето това е - какво ще стане с другите градове? Какво става със Стара Загора, Плевен, Благоевград, Бургас, Велико Търново, Русе, Враца? Къде отиват те? В "Б" група ли?“.

„Не може да има само четири града, представени в Първа лига, моля ви се. София, Варна, Пловдив и Разград! Другите футболисти и клубове са втора категория ли? Чики-рики! Палома. Имаше едно безумно предложение тринадесетият да играе с четвъртия. Попитах какво ще прави тогава дванадесетият. Всеки ще гледа да падне на 13-о място в класирането, вместо да е на 12-о. С едно такова нещо сами биха дръпнали дявола за опашката, премахнаха го. Беше тъпотия някаква! Не се прие, разбира се“.

„Около Георги Иванов ще се завъртят достатъчно мушмуроци“

Георги Иванов - Гонзо Наско Сираков

„Ако Георги Иванов удари по масата, нещата могат да станат положителни. Но трябва задължително да удари по масата - той още е много добър. Трябва да е президент като Батето, който казва и не повтаря. Премисля хубаво преди да вземе решение, но не повтаря. Около него ще се завъртят достатъчно мушмуроци - той трябва сам да си реши и да удари по масата“.

„Като футболист имаше здрави панталони, така трябва да бъде и като ръководител. Усещам, че при него се въртят мушмуроци. Онзи ден някакви там, Сульо и Пульо, ще защитават футболистите - колко да бъде минималната заплата, кое как ще бъде. Това си е работа на клубовете, те седнали да занимават президента на футболния съюз кой клуб каква заплата ще дава на чужденците - минимална или максимална“, изригна Венци Стефанов.

Снощи пък Славия надигра ЦСКА 1948 и запази шансове за баража за Европа.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес