Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов: По-добре да запазим седмото място, отколкото да гоним първата шестица

05 април 2023, 11:46 часа • 2110 прочитания

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е категоричен, че за неговият тим е по-добре да запази седмата си позиция, отколкото да гони място в Топ 6. По думите му именно през баража „белите“ могат по-лесно да стигнат до Европа. Както е известно по регламент седмият у нас играе срещу третия или четвъртия в спор за място в евротурнирите.

Босът на „белите“ говори пред колегите от „Тема спорт“, като сподели, че евентуалното участие на бараж ще бъде поправителен за отпадането от турнира за Купата на България от Локомотив София. Той допълни, че Златомир Загорчич ще продължи да води Славия.

„По-добре да запазим седмото си място, отколкото да гоним първата шестица. Там трудно ще стигнем до Европа. А през седмата позиция е един мач. Всичко се случва. Който и да е съперник - Левски, ЦСКА 1948, имаш шанс. Баражът ще е поправителен за купата под някаква форма. Продължаваме работа със старши треньора Златомир Загорчич. Няма много варианти. Нека да свърши това първенство пък ще мислим за подсилване в атака, за варианти“, обясни Венци Стефанов.

Междувременно стана ясно, че Загорчич го грози сериозно наказание след мача с Локо София.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес