Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов: Кръстаич се оказа някаква авантюра, времето му изтече

18 октомври 2023, 16:25 часа • 2111 прочитания

Президентът на Славия и бивш член на Изпълнителния комитет на БФС Венцеслав Стефанов коментира наболялата тема с националния отбор на България. Босът на „белите“ говори пред колегите от „Спортал“ като не спести критиките си за селекционера Младен Кръстаич и представянето на „лъвовете“ под негово ръководство.

Стефанов сподели, че назначението на сърбина е било „авантюра“ и времето му в националния отбор е изтекло. Той също така сподели, че България има достатъчно добри млади футболисти, но трябва да им се даде шанс за изява. Шефът на Славия коментира и треньорите спрягани за наследник на Кръстаич.

„Имаме млади момчета, но трябва да им се дава шанс“

Венцес

„Времето на Кръстаич изтече, но то всъщност никога не е започвало. Оказа се някаква авантюра, каквато се получи в Славия с Бакеро. Стигнахме дотам България да губи от Албания, Черна гора, Литва. Да не се връщаме и към равния с Гибралтар. Все си мисля, че в националния отбор трябва да се пускат такива, които играят в клубовете си“.

„Не може само с млади футболисти. Иначе млади момчета имаме, разберете го това нещо. Има, но трябва да им се дава шанс. Както казах, има деца с качества и при юношите, и при младежите, но трябва да играят. Българското е важно“.

Вариантите за заместник на Кръстаич

Национален отбор по футбол на България

„Чета вариантите, които се споменават в медиите за национален селекционер. Който и да стане, трябва да е смелчага като Пената. И трябва да е в крак със съвремието, да е грамотен тактически, за да знае как да нареди отбора и как да реагира при дадено развитие на дадена среща“.

„Мъри Стоилов би бил добър вариант, може, само да не напълни отбора с левскарчета, макар че Маринчо и Краев и сега са си там. Херо вече е сред треньорите в по-напреднала възраст. Както се казва, и той вече е в продълженията. Покрай националния отбор винаги е било много ветровито и не ми се вярва Илиан Илиев да си зареже Варна. Ама знае ли човек, може пък да се амбицира нещо“.

По-рано днес Станимир Стоилов отрече за националния отбор, тъй като иска да работи в чужбина.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес