Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов: Има много съмнителни мачове у нас, форматът на Първа лига е неподходящ

12 юни 2023, 14:59 часа • 2441 прочитания

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че у нас има доста съмнителни мачове. Той говори пред медиите след края на сезона като бе категоричен, че феновете на станали свидетели на много безпринципни и срамни за българския футбол двубои. Той посочи, че един от тези мачове е между Ботев Пловдив и Арда, друг пък е между Левски и Локомотив Пловдив.

Стефанов бе категоричен, че ако той беше президент на БФС нямаше да зачита резултатите от подобни срещи, в които единият отбор е излязъл на терена с юноши и неопитни футболисти или играе за определен резултат с цел да бъде ощетен друг отбор. Той също така разкритикува формата на Първа лига и заяви, че според него той е много неподходящ за родното първенство.

Локомотив Пловдив Левски

„Има много съмнителни мачове. УЕФА разследва някои. Начинът, по който Ботев Пловдив излезе срещу Арда е меко казано позорен. Ако бях президент на БФС резултатът от тази среща нямаше да се зачита. Абсолютно безпринципен, няма нищо футболно в това нещо. Имаше и други мачове – на Левски с Локомотив Пловдив“.

„Освен че са безпринципни, са срамни за българския футбол. Този формат е неподходящ. Не очаквам някакви драстични изменения, но за мен не е правилният формат. Чест му прави на Цветомир Найденов, че изигра мачовете си на пълен феърплей“.

„За първи път виждам Ботев с бели срещу Арда. Обиграват баш на решаващите мачове за баража. Смешно е, но и е жалко. За мен това е уговорен мач, няма смисъл да гледаш залози-малози. Децата се мъчиха, но опитът и рутината на Арда си казаха думата. Аз си знаех. Никой не ни е виновен, че изпуснахме питомното, но това е сигурно доказателство“.

„След като имаш толкова скъпи звезди и не могат да преборят децата, значи че има материал, който не се използва. Имаше едни мачове между Славия и Левски, ЦСКА, Ботев, това бяха мачове наистина. Нямаше тъмнина“, каза Стефанов.

Днес пък стана ясно, че капитанът на Ботев Пловдив ще продължи кариерата си в Славия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес