Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: За Гонзо БФС бе по-зле от лудница, а сега е храм Божий

31 октомври 2023, 07:00 часа • 7539 прочитания

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.


Георги Александров Иванов – Гонзо е настоящият технически директор на Българския футболен съюз. Познат е още като новоизлюпеният глашатай на родната централа. Бившият нападател на Левски е един от основните радетели за управлението на Борислав Михайлов. По всичко личи, че "синята" легенда е изключително добър ученик, защото както други свои колеги в Бояна претърпява забележителни метаморфози.

Метаморфоза 1: От уважавана легенда към люпилня за бисери

Гонзо безспорно е оставил значим отпечатък в историята. Той е неколкократен шампион на страната ни, подвизавал се и в чужбина, а името му присъства и до днес във фенския фолклор. Още по-големи са успехите на президента на БФС и вицепрезидентите Йордан Лечков и Емил Костадинов. Всички обаче споделят обща съдба. Те осъществяват метаморфозата от уважавана легенда към нещо друго - я люпилня за бисери, я обект на подигравки и обиди в родния град.

Сякаш Иванов заимства най-вече от Борислав Михайлов. След "Какъв цикъл?!" (б.а. отрезвяващ въпрос към репортер), станахме свидетели на коментари за тъмнокожите състезател, за недоброжелателните "платени" фенове и некомпетентните журналисти, за "въздухарите" в социалните мрежи, за "разединителната" опозиция и още, и още. Най-актуалните подвизи на техническия директор са криенето от медии и тезата, че недоволството на хората идва от резултатите, а не от Съюза. Доколко кореспондира това с реалността, оставям на вас да прецените...

Метаморфоза 2: БФС бе по-зле от лудница, сега е като Божий храм

Легендата на Левски през 2021 година беше спортен директор на Локомотив Пловдив. Тогава пееше друга песен: "Самият футболен съюз не дава равнопоставеност на отборите. Не може преди четири дни заради заболели от COVID-19 да отложиш един мач, а след четири дни да накараш този отбор да играе. За четири дни няма кой да се излекува от COVID-19. Локомотив е крайно разочарован от това нещо, което се случва. Искаме футболният съюз да бъде равнопоставен орган за всички отбори. Ние виждаме, че се взимат такива неадекватни решения във футболния съюз, не знам дали в лудницата има толкова неадекватни хора“, гласят тогава неговите думи.

"Неадекватни", "нарушават правилници" и още:

„Виждам, че тези хора искат да си направят те класирането.", "Те убиват и тази интрига. За какво играем тогава първенство?", "Толкова неадекватни хора, да не могат да намерят дата ЦСКА 1948 да си изиграе мачовете.“, продължава тирадата си Гонзо, но това не е всичко.

Георги Иванов-Гонзо

„Първенството няма да завърши, защото решенията, които ги взимат, ощетяват отборите. Конкуренцията между ЦСКА и Локомотив Пловдив те я наклоняват в полза на ЦСКА. Искам да вземат адекватни решения. Нещата, които се случват в последните 10 дни в българския футбол, са ужасни и катастрофални. Има достатъчно закони и правилници във футболния съюз, които те всекидневно нарушават“, завършва Георги Иванов.

А сега Гонзо брани БФС

А сега същият този човек твърди, че след 2-3 години националният отбор по футбол ще бъде много по-напред в световната ранглиста на ФИФА, защото в същия БФС от горните редове се работи усърдно. Гонзо стриктно пази реномето на родната централа. Сякаш за техническия директор тя трябва да е като храм Божий - чиста, свята и задължително неопетнена.

Георги Иванов със сигурност може да помогне за развитието на футбола у нас, но да го прави с работа и с опита си, а не с непремерени приказки и (без)действия, с които да става за смях. Футболният запалянко е наясно с всичко и скоро може да предприеме по-радикални мерки от скандиранията в 18-ата минута...

 

Автор: Джем Юмеров 

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": Решението, което НЯМА да чуем от Изпълкома на БФС

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес