Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: Голям залък лапни, голяма дума не казвай!

08 октомври 2024, 07:00 часа • 774 прочитания

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен спорт.

 

Голям залък лапни, голяма дума не казвай! Това гласи една от най-популярните български поговорки. Явно обаче треньорът на Левски Станислав Генчев не я е чувал. Или пък я е забравил. И това си пролича в последните няколко седмици.

Генчев атакува остро ЦСКА

Станислав Генчев

В изминалите седмици Станислав Генчев се „забърка“ в редица прелюбопитни ситуации. Наставникът на Левски много внимателно обясни пред колегите от bTV, че големият съперник на Левски на терена, а и извън него – ЦСКА, е отпаднал от битката за титлата в Първа лига. Според младия специалист „червените“ трудно ще се преборят с неговия тим и хегемона Лудогорец за отличието.

Това веднага породи ответна реакция от треньора на ЦСКА Александър Томаш, който жегна своя колега като сподели на пресконференция, че „армейците“ са лидер по титли, а не по втори места. Думите на бившия защитник явно са ядосали Генчев, който изригна с пост в социалните мрежи. Треньорът на Левски дори нарече ЦСКА „Продължител на Литекс Ловеч и Чавдар Етрополе“.

Феновете на ЦСКА не останаха длъжни на треньора на Левски

Левски

Словесната атака на Генчев срещу ЦСКА не се хареса на феновете на „червените“ и те абсолютно резонно го емнаха в интернет. „Заигравката“ на Генчев с големия съперник обаче не спря дотам.

В подкаста на Левски той отново отвори темата за битката за титлата, но този път бе доста по-мек: „Два тима отпаднаха от битката за титлата. Няма да им казвам имената, за да не се обидят“. Дотук със сблъсъка между Генчев и ЦСКА.

Левски и Генчев опитаха да замажат загубата от Ботев Пловдив

Ивелин Попов

Но дойде мачът с Ботев в Пловдив. Преди срещата Станислав Генчев обясни, че Левски ще победи носителя на Купата на България без проблем, ако повтори играта си от мача с Арда, който не бе спечелен с лекота от „сините“. Напротив, тимът на специалиста от Дряново доста се измъчи и трябваше да чака до 74-ата минута, когато миг гениалност на Кристиан Макун донесе трите точки на столичани.

В крайна сметка на „Колежа“ Левски загуби безславно с 0:1. Въпреки че от 63-ата минута, при резултат 0:0, игра с човек повече на терена. След издънката Генчев и ръководството на Левски опитаха да замажат ситуацията и да повдигнат духа на феновете с високопарни приказки от типа: „Не пада само този, който никога не се е изкачвал“ и „След такава загуба трудно се спи“.

Генчев попадна в капана на собствените си думи

На всички фенове на футбола у нас обаче им стана ясно, че Генчев попадна в капана на собствените си думи. Нещо, което му изигра лоша шега в дните преди двубоя, когато трябваше да коментира казаното от него по адрес на ЦСКА и да се оправдава и замазва положението.

ПР отделът на Левски също може да се похвали с „хитроумни“ идеи

Левски Ботев Пловдив Ивелин Попов Джавад Ел Джемили

За капак в руслото на говоренето на Станислав Генчев се включи и самият футболен клуб Левски. „Сините“ опитаха да демонстрират остроумието на своя ПР отдел, като за промоция на продажбата на официалните екипи използваха снимка от единоборство, на която Ивелин Попов дърпа за фланелката Джавад Ел Джемили.

Под фотоса пък някой от „Герена“ реши, че ще е много забавно да напише: „Продават се, Попе“. Последваха още няколко подобни фотоса с още по-хитроумни закачки от типа: „Всеки иска да има фланелка на Левски“, или нещо подобно.

„Хитрата“ рекламна кампания на Левски може и да се е харесала на по-крайните фенове на тима, но на обикновения привърженик едва ли. Защото няма нужда да се унижава съперникът. Това го знае всяко дете. Явно обаче на „Герена“ не са наясно с тази максима.

Време е на „Герена“ да разберат, че няма нужда от напрежение

Отказвам да повярвам, че това е истина! Това трябва да е професионален футболен клуб и по-лошото - този клуб се казва...

Posted by Vassil Kolev on Sunday, October 6, 2024

Затова и се стигна до момента, в който един от най-запалените фенове на „сините“ и бивш председател на „Тръст Синя България“ Васил Колев разкритикува остро действията на ръководството и неговите подчинени.

Дали обаче посланието му ще бъде чуто от важните хора в Левски? Съмнявам се. Явно идеята на ПР отдела в клуба е да се насажда напрежение, което да генерира фенска радост, а оттам и евентуална печалба. Проблемът обаче е, че колелото се върти и, както в момента Левски се радва на добри резултати, може много бързо да „отпадне“ от битката за титлата.

„Куче, което лае, не хапе“

ЦСКА Левски Улаус Скаршем Вендерсон Цунами

Поради тази причина ще е хубаво на стадион „Георги Аспарухов“ да си припомнят мъдрата българска поговорка: „Голям залък лапни, голяма дума не казвай“. Защото границата между успеха и провала е много тънка. А след тези гръмки думи, изказани от водещи фигури в клуба през последните седмици, един провал би провокирал бурен смях в съперниците и техните фенове.

Затова и Генчев, и хората в Левски е по-добре да се съсредоточат върху подобряването на играта и резултатите. И когато постигнат резултат, да говорят. А не предсрочно. Защото всички знаем и друга поговорка - „Куче, което лае, не хапе“.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Настъпи мигът на истината за Левски!

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

--------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес