Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"ВАР се превърна в начин за манипулиране на съдийските решения в България"

02 септември 2024, 17:19 часа • 1607 прочитания

Бившият международен футболен арбитър, а след това и ментор на съдиите Детелин Баялцалиев бе гост в студио "Дерби" на KotaSport.com. Той коментира състоянието на съдийството в Първа лига от началото на тазгодишната кампания, както и не пропусна да обсъди други злободневни теми, които се отнасят по темата.

Баялцалиев: Съдии, които залагат, са за прокуратурата

Преди известно време тръгнаха слухове, че няколко съдии от родния елит са били уличени да правят залози на спортни събития. Баялцалиев бе попитан по темата, а в отговор на въпроса сподели, че преди всеки сезон арбитрите подписват декларации, я които ясно се гласи, че нямат право да правят това. Той допълни, че ако има лица, извършващи тази дейност, то те би трябвало да бъдат разследвани от прокуратурата.

Детелин Баялцалиев

Баялцалиев коментира и използването на системата ВАР в първенството като заяви открито, че ВАР у нас вече е инструмент за манипулиране на съдийските решения. Преди дни и бранителят на Арда Кърджали Пламен Крачунов коментира приложението на ВАР системата, като заяви, че тя работи против по-малките отбори.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес