Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Важни новини за реконструкцията на "Колежа": Общината и Ботев Пловдив взимат мерки за проблемите с терена

13 октомври 2024, 11:28 часа • 618 прочитания

Ясно е кога се очаква да стартира Етап 2 от строителните дейности на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Това разкри кметът на града Костадин Димитров преди началото на мача между България и Люксембург, който се изигра на "Колежа". Той коментира състоянието на терена и каза какво е нужно, за да се подобри.

Кметът на Пловдив с подробности за довършителните дейности на "Колежа"

Градоначалникът увери, че ще бъде направено всичко възможно спортното съоръжение да има своята пълна завършеност и гарантира, че до края на месеца трябва да се подготви документацията, за да може да стартира Етап 2: "Стадионът е прекрасен и ние ще направим всичко възможно той да има своята пълна завършеност. Имаме осигурено финансиране и остава само да подпишем договор с МРРБ. Това ще стане, след като отпуснем обществена поръчка, за да продължат малките неща, които останаха. До края на месеца трябва имаме количествената стойност за дейностите и да е готово препроектирането."

Той допълни, че Общината и Ботев Пловдив ще направят всичко възможно, за да може да бъде закупена необходимата техника, която да поддържа тревната настилка в идеален вид. 

Стадион "Христо Ботев"

"Имахме едно много горещо лято. Температурата на тревната настилка достигаше до 60 градуса. Полагаме усилия за това да го имаме в добър вид. Необходими са някои допълнителни съоръжения, които отказват от клуба. Ние сме в разговори с тях. Уточняваме детайлите за това какво трябва да се направи, за да имаме терен, който подобава на националния отбор.
 Имаме вентилация, която да направи така, че да има по-голяма проветривост на самия терен. Поради голямата засенченост има нужда от изкуствено слънце", заяви Димитров пред "Ботев ТВ".

Както е известно, в събота тренът на "Колежа" отново стана повод за критики, както и през август месец.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес