Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В опит да се измъкне от кризата: ЦСКА връща Стойчо Младенов?

22 октомври 2024, 10:39 часа • 768 прочитания

Безизходицата в ЦСКА предизвиква ръководството на клуба да предприеме крайни мерки. Очаква се един от директорите на "червените" да загуби поста си, както и в клуба да бъдат върнати една или две от легендите, твърди "Мач Телеграф". Според информацията тази седмица ще се проведе извънредна среща, на която шефовете ще разискват детайлно кризата в отбора. В момента ЦСКА се намира на 14-а позиция в класирането и изостава на цели 18 точки от Левски, от когото падна във Вечното дерби преди дни.

Кризата в ЦСКА води до крайни мерки

Спортният директор Филип Филипов е сред най-застрашените. Той вече беше понижен веднъж от началото на сезона, след като започна като изпълнителен директор заедно със Стоян Орманджиев, но лошият старт, забавената селекция и скандалното назначение на Томислав Стипич, доведоха до назначаването на Радослав Златков на мястото им. След това пое ролята на спортен директор, а Стоян – административен. Под прицел е и главният скаут Иван Славов, който така и не успява да доведе играчи с нужната класа.

ЦСКА връща доказали се имена да спасяват отбора

Кандидат за поста на Филипов е Стойчо Младенов, който вече обяви, че е приключил с треньорската работа и се насочва към директорски позиции, като вече заемаше такава в ЦСКА 1948. Той бе освободен от Бистрица, след като бюджетът на клуба бе намален. Вариант за спортен директор е и Лъчезар Танев, който вече е получавал оферта от собствениците на "червените", но предпочита на този етап да продължи своята мениджърска работа.

Стойчо Младенов

Колкото до главния скаут, ако Иван Славов бъде освободен, фаворит за неговото място е Методи Томанов. Той също за последно работи в ЦСКА 1948, но направи много силни трансфери в Лудогорец. Стойчо и Томанов са работили заедно на "Армията" в началото на века, като се справяха доста добре, но настана разрив в отношенията им след милионните и неуспешни трансфери на Лео Лима и Родриго Соуса.

ОЩЕ: Томаш на горещия стол: Ръководството на ЦСКА постави ултиматум след загубата във Вечното дерби

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес