Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В дерби с куп пропуски: ЦСКА и Черно море не се победиха (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

26 август 2023, 23:10 часа • 4167 прочитания

ЦСКА и Черно море завършиха 1:1 на стадион "Българска армия" в дербито от седмия кръг на efbet Лига. Дюкенс Назон се възползва от асистенция на Матиас Фаетон четвърт час след първия съдийски сигнал. В 77-ата минута Влатко Дробаров изравни с глава.

Двубоят бе белязан от куп пропуски и пред двете врати, като Амос Юга нацели страничния стълб с глава. Така "армейците" имат 9 точки на сметката си, докато "моряците" са с 17 пункта в актива си - на две зад лидера Локомотив Пловдив.

В ДРУГ МАЧ: Крумовград се наложи над Локо София и постигна трети пореден успех (ВИДЕО)

Силно начало за ЦСКА ознаменувано с гол на Назон

Домакините стартираха по-агресивно срещата. Шут от воле на Хайнц мина над целта преди в 15-ата минута "червените" да откраднат топката в средата на терена, а Фаетон да подаде на Назон, за да може централният нападател елегантно да открие резултата. Инкасираното попадение активизира варненци.

ЦСКА гол Дюкенс Назон

Черно море се събуди, куп пропуски

С пропуски се отчетоха Панайтов и Фернандес. Густаво Бусато пък демонстрира рефлекс при удар с глава на Живко Атанасов. По-късно бразилският страж парира и изстрел на Машадо. Към края на полувремето основно действащо лице бе Мазир Сула, който също не съумя да вкара.

ОЩЕ: ЦСКА набеляза звезди на Локо Пловдив, Берое и Черно море

"Моряците" продължиха да натискат, но "армейците" отвърнаха

След почивката възпитаниците на Илиан Илиев продължиха своя натиск. Фернандес не намери целта. Два страхотни шанса се откриха пред Едгар Пачеко и Машадо. Двамата състезатели на Черно море показаха завиден дрибъл, но им куцаше завършващата фаза. "Армейците" се събудиха и създадоха няколко много опасни положения.

ЦСКА Черно море Матиас Фаетон

ЦСКА създаде куп положения в рамките на няколко минути

Първо в 66-ата минута Шагоян излезе сам срещу Иван Дюлгеров. Вратарят на гостите обаче не позволи да бъде преодолян. 3 по-късно Попов се намеси ключово и изчисти в корнер. В 73-тата минута Назон се озова на добра позиция и шутира, Дюлгеров спаси, а при последвалата добавка на Шагоян Дробаров изчисти от голлинията. Адът пред наказателното поле на варненци приключи с удар с глава на Амос Юга в гредата.

В МИНАЛИЯ КРЪГ: Черно море шокира Лудогорец на "Тича"!(ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

В най-неочаквания момент – гол за Черно море

И тъкмо когато момчетата на Ел Маестро натиснаха, "моряците" изравниха. Центриране от корнер бе продължено от резервата Иса към Влатко Дробаров, който възстанови паритета. До края нови попадения не паднаха - 0:0.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ЦСКА – Черно море

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес