Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В БФС имали „идея“ да махнат Кръстаич по-рано, но решили да му дадат още време

26 октомври 2023, 13:59 часа • 738 прочитания

Ръководството на Българския футболен съюз е имало „идея“ да уволни Младен Кръстаич по-рано, но в крайна сметка е било взето решение да му бъде дадено още време, за да „покаже това, което може“. Това разкри вицепрезидентът на родната централа Емил Костадинов.

Бившият нападател коментира уволнението на Кръстаич от поста национален селекционер и допълни, че той и колегите му в БФС винаги са обвинявани като няма резултати. Костадинов бе категоричен, че наставникът на представителния тим има пълната власт и никой не му се бърка в работата.

„Като няма резултати и нас ни обвиняват“

Емил Костадинов

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Решението, което няма да чуем от Изпълкома на БФС

„Имаше идея по-рано да бъде махнат Кръстаич, но преценихме да се даде още малко време да покаже това, което може. Загубихме нещастно няколко мача, но в крайна сметка това са резултатите. Най-лошото нещо за нас е да сменяме треньорите и това е най-трудното. Треньорът е на най-ветровитото място, ние – също. Като няма резултати и нас ни обвиняват“.

„Още преди да подпише договора си, той си знае задълженията и знае какво трябва да направи, за да е селекционер. Откриваме грешки при нас като назначаваме такива треньори. В националния отбор треньорът има пълната власт, който каквото иска да говори. Никой не се бърка в работата на треньора“, обясни Костадинов.

Техническият директор на БФС Георги Иванов пък заяви, че виковете "Оставка" са срещу липсата на резултати, а не срещу управлението на централата.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес