Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В 5-голов трилър: Славия взе малкото дерби на София!

24 октомври 2024, 17:04 часа • 457 прочитания

Отборът на Славия успя да победи Локомотив София с 3:2 като домакин в малкото столично дерби от 13-ия кръг на Първа лига. "Белите" успяха да излязат победители в зрелищен двубой в Овча купел, който ги доближи до влизане в първата осмица на таблицата на efbet Лига.

Славия победи Локомотив София

Още в деветата минута Куентин Сеедорф даде аванс на домакините, а седем минути по-късно Иван Минчев удвои от дузпа. В 38-ата минута Анте Аралица върна един гол за отбора на Антон Велков, но дълбоко в добавеното време на първата част Славия вкара трети гол чрез Владимир Николов.

Славия - Локомотив София

През второто полувреме Локомотив отново натисна своя опонент в търсене на изравняване на резултата. В 63-ата минута Аралица отново се разписа, за да направи резултата 2:3. До края обаче Славия съхрани минималния си аванс и взе трите точки.

С победата Славия вече има актив от 14 точки, заемайки 10-о място. Локомотив София пък е на 12-а позиция с 11 точки. В следващия кръг Славия гостува на Ботев Враца, докато Локомотив София е домакин на Арда Кърджали. По-късно днес в друг мач от Първа лига ЦСКА домакинства на Ботев Враца.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес