Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уверение: ЦСКА ще може да направи нов стадион съвсем скоро

11 януари 2022, 19:38 часа • 2804 прочитания

ЦСКА ще може да направи буквално нов стадион на мястото на "Българска армия". Подробният устройствен план (ПУП) на Борисовата градина, който ще бъде представен след само 2 дни - на 13 януари, позволява цялостна реконструкция на стадиона. Това каза главният архитект на Столична община Здравко Здравков след среща при спортния министър Радостин Василев. На нея участваха собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов.

"За стадиона има издадена виза още през 2019 г. и той може да бъде предмет на проект, който да бъде внесен в Направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община. От нас се изисква проектът на този стадион да отговаря на българското законодателство. Задължение на проектантите е да го приведат в изискванията на УЕФА, така че да получим едно модерно съоръжение в Борисовата градина. Считам, че след днешната среща и разговорите, които протекоха, нещата могат да се случат в сравнително кратки срокове", каза арх. Здравков, цитиран от пресслужбата на спортното министерство.

Думите на Здравков са интересни с оглед подновената инициатива за цялостен ремонт на историческата част на Борисовата градина. Сега главният архитект говори и по-подробно как може да има нов стадион - при важно условие, касаещо сегашния. Какво каза главният архитект в детайли, НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG.

Още: Арх. Борислав Игнатов представи проект за нов стадион на "Българска армия"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес