Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Успех, Докторе“: ЦСКА 1948 взима алжирски национал

10 юли 2023, 11:19 часа • 994 прочитания

ЦСКА 1948 продължава с ударната селекция през летния трансферен прозорец. Днес стана ясно, че тимът от Бистрица ще привлече алжирския национал Аймен Маюс. Това разкри благодетелят на столичани Цветомир Найденов в профила си във Фейсбук. Бизнесменът качи снимка на нападателя, а под нея написа: „Успех, Докторе“.

Кариерата на Аймен Маюс 

Аймен Маюс е на 25 години и играе на поста централен нападател. До момента офанзивният футболист се е подвизавал единствено в родината си, където е носил екипите на Джидел, Батна, УСМ Алжир и Айн Млила. През последния сезон нападателят има общо 32 мача за УСМ Алжир във всички турнири, в които е реализирал 10 попадения и е направил една асистенци.

Успех, Докторе! 😊 #ЦСКА ⚽️🏀🏐🥷

Posted by Tzvetomir Naydenov on Sunday, July 9, 2023

За националния отбор на Алжир Маюс има осем срещи и 5 гола. Той става голмайстор на турнира на Купата на африканските нации през 2022-ра година.

Ролята му в ЦСКА 1948 

Нападателят ще трябва да замени в тима на Атанас Рибарски напусналите нападатели Ангел Бастунов и Александър Колев. „Червените“ вече взеха един офанзивен футболист в лицето на Видар Йорн Кяртансон. Очаква се трансферът на Аймен Маюс да бъде обявен официално от родния клуб в следващите няколко дни.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: ЦСКА гърми, Левски спи.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес