Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юношите на България до 16 г. победиха Вестфалия

07 април 2023, 23:09 часа • 1312 прочитания

Юношеският национален отбор на България до 16 години победи връстниците си от германската провинция Вестфалия с 3:1 в първата от двете контролни срещи между двата тима. „Лъвчетата“ се представиха убедително в двубоя, който се проведе на базата на БФС в Бояна, макар че успяха да узаконят превъзходството си в последните минути на мача. Селекционерът Йордан Петков разчиташе днес на доста съкратена група, тъй като основни футболисти не бяха освободени от клубовете си.

Родните национали започнаха по-активно и успяха да поведат в 22-рата минута, когато се разписа капитанът Кристиян Горянов от пряк свободен удар. До края на полувремето германската регионална селекция създаде три добри възможности, като в две от тях вратарят Николай Страшников показа добър рефлекс и спаси. 

ОЩЕ: Престижно: Български съдия ще ръководи мачове от Европейското за юноши до 17 г.

България до 16 г.

Второто полувреме беше доста по-интересно и с много повече атаки. B 56-ата минута гостите изравниха чрез Анди Топаллъ. Малко по-късно удар Йозгюрджан Кьосе кацна на горната греда и излезе в аут. В 79-ата минута българските таланти стигнаха до втори гол.

ОЩЕ: Българка получи престижен наряд от УЕФА за финали на Европейско

Валери Владимиров скочи над всички с глава, засичайки центриране от ъглов удар. 60 секунди след това Павел Златанов заби трето попадение от дузпа. Тя беше спечелена от крилото Виктор Илиев, влязъл на скорост и повален от немски защитник. Втората среща между двата отбора е на 11-и април от 15.00 часа.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес