Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

УЕФА заплаши ЦСКА с изваждане от евротурнирите, "армейците" отговориха бързо

18 май 2024, 18:00 часа • 2176 прочитания

Съюзът на европейските футболни асоциации (УЕФА) глоби ЦСКА с 450 000 евро и заплаши "армейците" с изваждане от европейските клубни турнири заради просрочени задължения. От "Българска армия" обаче отговориха моментално на информацията и успокоиха своите фенове.

ЦСКА с втора най-голяма глоба в списък на УЕФА

Комисията за финансов контрол на клубовете на УЕФА обяви списък с 13 отбора, които не са изпълнили изискванията. Сред тях ЦСКА е с втората най-голяма глоба след португалския гранд Порто, санкциониран с 1,5 милиона евро. Неизпълнение на изискванията може да са просрочени задължения към други клубове, футболисти и служители или данъчните власти.

ОЩЕ: Гриша и Данаил Ганчеви се оттеглят и от Литекс, Община Ловеч получава отбора, базата и стадиона

ВАР-ът на Actualno

УЕФА заплаши ЦСКА с изключване

Освен това, поради рецидив, задължения, просрочени повече от 90 дни през сезона и/или нарушение на критериите за лицензиране на клуба, Порто, ЦСКА и Виктория са наказани с условна санкция за изваждане от евротурнирите при ново провинение в следващите три сезона. Санкцията за изключването ще бъде приложена, ако клубът не изпълни изискванията за платежоспособност през сезони 2024/25, 2025/26 и 2026/27.

Глобата е платена, ЦСКА успокои феновете

„Във връзка с новината за наложената ни от УЕФА финансова глоба, бихме искали да успокоим, че клубът е информиран за казуса, като официално потвърждение за наказанието имаме от 19.04.24 година, а цялата сума от 450 000 евро и всички допълнителни разходи бяха платени на футболната централа на 16.05.24 година. С това получихме уверение, че лицензът за участие в европейските клубни турнири за следващия сезон (24/25) не е застрашен и остава неговото официализиране. Въпреки че към момента нямаме просрочени плащания, ЦСКА ще остане под мониторинг за период от 3 години - 2025/2026, 2026/2027, 2027/2028. Приемаме мониторинга като допълнителна отговорност да спазваме стриктно финансовия феърплей на УЕФА и да следим и изпълняваме наложените правила от Органа за финансов контрол на клубовете (CFCB) към УЕФА“, написаха от ЦСКА.

ОЩЕ: ЦСКА започна с промените по високите етажи на властта

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес