Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учителят се завърна! Времето за игрички в ЦСКА изтече

17 септември 2024, 18:10 часа • 2020 прочитания

Първият учебен ден е много важно събитие за учениците от всички възрасти. Едни тепърва ще прекрачат прага на школото, а други ще го сторят за пореден път в търсене на знанието и натрупване на умения за бъдеща реализация. Денят е с огромна важност и за родителите, но също така и за учителите, които са длъжни да изградят готови за живота и неговите предизвикателства хора.

Във вчерашния 16 септември всички ученици в България тръгнаха на училище. Във футболно естество обаче денят бе белязан и от много важно събитие за един от двата гранда на родния футбол - ЦСКА. „Червените“ най-накрая имаха право да играят пред собствена публика през този сезон, който стартира по доста турбулентен начин.

Феновете на ЦСКА докараха сериозно наказание на клуба

Фенове на ЦСКА

Както е известно, именно феновете на ЦСКА докараха огромно наказание на клуба, след като в края на миналата кампания нахлуха на трена в двубоя с ЦСКА 1948. Привържениците на „армейците“ бяха бесни от слабото представяне на тима в заключителните срещи от сезона, което лиши „червените“ от участие в Европа.

Именно поради тази причина феновете на ЦСКА потърсиха обяснение от футболистите и ръководителите на клуба. Реакцията на БФС бе моментална и „червените“ бяха наказани да играят седем мача без собствена публика.

ЦСКА стартира сезона по катастрофален начин

Учителят се върна, ваканцията свърши!

Posted by Трибуна Сектор Г on Monday, September 16, 2024

Така стартира и новият сезон – празни трибуни и никаква атмосфера. А това, малко или много, спомогна за катастрофалното начало на отбора в Първа лига. Лека-полека нещата в ЦСКА започнаха да си идват на мястото. Шефовете разбраха грешката си с назначаването на Томислав Стипич и на негово място дойде Александър Томаш. Също така бяха взети шестима нови играчи в рамките на дни.

Томаш стартира кариерата си като треньор на ЦСКА със загуба от Ботев Пловдив, но трябва да се направи уточнението, че той бе назначен едва няколко дни по-рано. След това пък късметът му се усмихна – пауза за националните отбори. Тя му позволи да се запознае с играчите, да избистри, доколкото е възможно, състава си и да опита да предаде част от своите енергия и виждания на футболистите.

"Червените" феновете преподаваха на трибуните

Завърнахме се подобаващо... Ще се видим в Благоевград!

Posted by Offenders on Monday, September 16, 2024

Всичко това, в комбинация със завръщането на „червените“ фенове на трибуните, даде резултат. ЦСКА прегази Локомотив София. „Армейците“ доминираха през по-голямата част от двубоя, с изключение на кратки периоди, в които имаха спадове в представянето. Това обаче е бял кахър.

Междувременно, докато възпитаниците на Томаш газиха съперника си на терена, „червената“ публика за пореден път преподава на трибуните. Феновете показаха нагледно как трябва да се обича един отбор, как да се подкрепя до последната минута. И това се отрази на играчите, които най-накрая получиха необходимия стимул, за да демонстрират качествата си.

Феновете на ЦСКА са най-големият актив на клуба

Фенове на ЦСКА

Да, именно изблика на феновете в мача с ЦСКА 1948 докара голямо наказание на клуба и лишаването му от присъствието на публиката. Но срещу Локомотив София привържениците на „армейците“ показаха, че те са една от основните движещи сили на българския гранд.

Самите фенове пък се забавляваха. Още в дните преди мача те се надъхваха в социалните мрежи. Дори бе използвана и метафора свързана с първия учебен ден. „Учителят се завръща!“, написаха ултрасите на ЦСКА. И това наистина бе така. Факли, бомбички, димки, песни, страхотна атмосферата. Това бе водещото в мача с Локомотив София. А футболистите и Томаш се отблагодариха с победа.

В понеделник вечерта публиката на ЦСКА за пореден път показа, че е най-големият актив на клуба, но също така ще бъде и най-големият коректив на ръководството. Затова и всички в „червения“ тим, от чистачките до директорите, трябва да са наясно, че времето за игрички приключи. Сега трябва всички милеещи за „армейците“ да се обединят и да започнат да работят за благото на отбора и неговото израстване. А резултатите? С такава подкрепа по трибуните, те неминуемо ще дойдат. Важното е уроците да бъдат научени!

Автор: Бойко Димитров

След победата срещу Локомотив София пък Александър Томаш заяви, че ЦСКА все още е далеч от поставените цели.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес