Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трикратен шампион на България фаворит за нов треньор на Ботев Пловдив

29 август 2023, 10:21 часа • 3633 прочитания

Ръководството на Ботев Пловдив продължава да търси нов треньор, който да поеме тима. Както е известно, преди седмица „канарчетата“ освободиха Станислав Генчев заради много слабите резултати на отбора от началото на сезона.

В последния кръг пловдивчани бяха водени от временния наставник Рафаел Ферейра като под негово ръководство успяха да вземат първата си победа през кампанията след успех над Етър.

Димитър Димитров в момента е свободен

Шефовете на Ботев имат няколко варианта за нов наставник като според колегите от „Мач Телеграф“ основен фаворит е трикратния шампион на България с Литекс, Левски и Лудогорец – Димитър Димитров. Херо в момента е свободен, след като за последно води Спартак Варна през миналия сезон. Той обаче не успя да спаси „соколите“ от изпадане и в крайна сметка си събра багажа.

Димитър Димитров - Херо

Херо и Зингаревич са в напреднали преговори

Според информациите собственикът на Ботев Антон Зингаревич е в напреднали преговори с Димитров и неговия щаб. „Канчрчетата“ проявяват интерес към Херо още от пролетта, но така и не се стигна до разговори между него и ръководството на пловдивчани.

Димитър Димитров вече веднъж работи в Ботев – през 2014-та той бе спортен директор на тима. Друг спряган за нов треньор на „жълто-черните“ е бившият футболист на ЦСКА Славко Матич, който за последно води Септември София.

Преди време се заговори, че Ботев Пловдив може да назначи Саша Илич.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес